PRVA AGENCIJA koja provodi socijalizaciju

Prva smo agencija koja kroz svoj program radi s osobama s teškoćama u razvoju. Smisao je rada socijalizacija osoba s teškoćama u razvoju s Tijarinim modelima kroz modu i zabavu, razvijanje kreativnosti, izrađivanje kreacija te manekensko hodanje. Svrha takvog načina rada jest prosvjećivanje javnosti o osobama s teškoćama i omogućavanje doprinosa osoba s teškoćama društvenom životu u zajednici. Valja naglasiti da smisao Tijare nije učiti osobe luksuzu prilikom uređivanja, već osnovama higijene te mogućnostima odabira koje ima svaki drugi mladi čovjek.

Sama zamisao o uključivanju osoba s teškoćama u razvoju u svijet mode krenula je u probnu realizaciju 2006. godine. Tijara je spojila svoje modele te učenika i korisnike Škole za odgoj i obrazovanje – Pula, Dječjeg doma ”Pula”, Centra za inkluziju i podršku u zajednici, Centra za rehabilitaciju te Društva multiple skleroze Istarske županije. Ustanove su to koje već dugi niz godina rade na uspješnoj socijalizaciji svojih korisnika i učenika.

Djeci i odraslima pružena je prilika za predstavljanje vlastitih kvaliteta, interesa i ambicija obzirom na činjenicu da smo svi, unatoč različitostima, podjednako željni ostvarivanja svojih želja. Ovoj se akciji kao podrška, te zbog popularizacije projekta s ciljem osvješćivanja javnosti, u šetnji modnom pistom priključuju i osobe iz javnog života.